top of page

Bedømmelseskomité på besøg hos sønderjysk finalist til Årets Landsby 2021

August 2020

Jagten på Årets Landsby 2021 er i fuld gang. Fredag besøger bedømmelseskomitéen en af finalisterne til prisen, nemlig landsbyklyngen Broagerland i Sønderborg Kommune.


Landsbyerne har udmærket sig i særlig grad under temaet: ’Den nytænkende landsby’, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.


Besøget finder sted fredag den 13. august 2021 kl. 12.00 – 15.00. Mødestedet fra start er: Cathrinesminde Teglværksmuseum, Illerstrandvej 7, 6310 Broager.


Om Broagerland


Broagerland er en halvø i Sønderborg Kommune. I ansøgningen repræsenterer Broagerland ikke én landsby, men flere mindre småsamfund, der samles i fem landsbylaug. Broagerland har blandt andet brugt coronapandemien til at videreudvikle deres stilleområde – komplet med stilleruter, fordybelsesbænke, vandposter hos private osv. Derudover har de taget de første skridt mod etableringen af nye bo- og arbejdsfællesskaber, som bliver lejemål for både erhverv og private og ejes i fællesskab.


Komitéen fremhæver Broagerlands nytænkende sammensætning, som de både kalder stærk og vejen frem. Desuden lagde komitéen vægt på områdets mange fælles funktioner og forsøget på at styrke nye livsstile – båret frem af viljen til at samarbejde om en ny erhvervsdrivende fond.


Fakta: Årets Landsby


Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. I år uddeles den for 25. gang. Prisen uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.


Hvert år uddeles prisen Årets Landsby inden for et selvstændigt tema. I år hædrer prisen ’Den nytænkende landsby’, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.


Sidste års tema var “ Hvordan kommer landsbyernes fællesskaber gennem en krise?”, og vinderen var landsbyen Haastrup på Sydfyn. Tidligere modtagere af Årets Landsby er: Torup, Vallekilde, Hvilsom, Skovlund, Tise, Jordrup, Billum, Svindinge, Samsø, Bårse, Filskov, Klejtrup, Korinth, Ballum, Gjøl, Vejrup, Janderup, Horslunde, Bagenkop, Vrads, Vestervig, Trekroner og øen Fejø.

bottom of page